Kam na tábor v Trenčíne?

Kam na tábor v Trenčíne?

Kam na tábor v Trenčíne?


Kam na tábor v Trenčíne? Od 1. júna sa opäť otvoria brány základných škôl  v Trenčíne. Rodičia školopovinných detí sa práve teraz rozhodujú či pustiť alebo nepustiť svoje dieťa v júni do predškolského a školského zariadenia. Sú takí, ktorých správa o znovuotvorení jaslí, škôlok a škôl od prvého po piaty ročník nesmierne potešila, ale aj takí, ktorí to nepovažujú za šťastné rozhodnutie a s deťmi sa plánujú naďalej učiť z domu až do konca školského roka. A čo v lete? Opäť tí istí rodičia stoja pred ďalšou dilemou,  dať či nedať dieťa v lete do detského tábora?

Podľa hygienikov v súčasnosti na Slovensku platí opatrenie, podľa ktorého je povolené organizovať hromadné podujatia do 100 osôb, pričom sem možno zaradiť aj zotavovacie podujatia pre deti.  Úrad verejného zdravotníctva SR zároveň pripravuje materiál, ktorý spresní ešte požiadavky na organizovanie táborov, pôjde najmä o zvýšené hygienické požiadavky na čistenie a dezinfekciu spoločných, ubytovacích a sociálnych zariadení.

Aké možností majú rodičia detí  v Trenčíne, ak sa rozhodnú pre letný denný tábor? Niektorí organizátori táborov to už vzdali a avizujú, že tábory organizovať nebudú. Iní naopak, sú pozitívne naladení a usilovne plánujú pre deti nové miesta, kde budú môcť v lete tráviť čas. Jedným z takýchto miest je Kaštieľ Patrovec, ktorý leží uprostred malebného dubodielskeho lesa. Areál kaštieľa sa pripravuje na to, že v lete privíta detských milovníkov koní a zvieratiek v nových denných táboroch Letné ródeo a Hravé zvieratká.   

Tábor Letné ródeo


Ak vaše deti majú rady svet koní a jazdenia, môžete ich prihlásiť do jazdeckej školy Letného ródea. Všetci malí milovníci koní si tu prídu na svoje. Najprv sa s koníkom zoznámia. Dozvedia sa ako sa majú pri ňom správať, čo je nebezpečné, čo má rád, ako ho môžu hladkať a kŕmiť. Deti si nacvičia správny sed, držanie tela, ako používať pri jazdení ruky a nohy, naučia sa zatočiť koníka doľava a doprava či dávať povely. Čaká ich nácvik stehenného sedu cez prekážky na zemi i cez prekážkovú dráhu. Navyše sa naučia starať o koníka, pripraviť ho na jazdu, vyčistiť, osedlať, ošetriť mu kopytá. Spoločne sa zahrajú aj rôzne tímové športové hry a tešiť sa môžu i na vychádzky do prírody.


Kam na tábor v Trenčíne? Na tábor Hravé zvieratká!


V dennom tábore Hravé zvieratká čaká na deti kopec nových zážitkov a stretnutí so zvieratami. Začnú lovením a určovaním bezstavovcov v neďalekej priehrade, navštívia včelára, zajazdia si na koníkoch a po celý týždeň sa budú spoločne starať o malé zvieratká – morské prasiatko a zajačika. Tešiť  sa môžu na pravú táborovú opekačku, veselý karneval či miniolympiádu. Na výlete navštívia  lanový park a kúpalisko v Trenčíne.


Denný letný tábor v Trenčíne: Smelé svište!


Prinášame vám letnú novinku pre veselé deťúrence z Trenčína a okolia. Zatúlajte sa s nami v lete do malebného dubodielskeho lesa,  kde sme pre malých milovníkov prírody pripravili denný tábor Smelé svište. Kaštieľ Patrovec  je ideálne miesto pre vaše prázdninujúce ratolesti. 




Program denného letného tábora Smelé svište prevedie deti náučným chodníkom, na ktorom spoznajú krásnu prírodu, spoznajú vodných bezstavovcov a naučia sa rozpoznať stromy podľa lístia. Malých svišťov naučíme šetriť a ochraňovať našu krajinu, aby sa jej dnešný obraz zachoval aj pre budúce generácie.





 

Ranný príchod rodičov s deťmi a ich vyzdvihnutie popoludní  je v týchto denných táboroch zorganizované na dvoch miestach. Rodičia si môže vybrať, čo im viac vyhovuje –  buď individuálna doprava na Kaštieľ Patrovec alebo odovzdanie a vyzdvihnutie detí na autobusovej stanici v Trenčíne.

Bezpečnosť a hygiena detí sú prioritami organizátorov. Každé ráno prejdú deti zdravotnou kontrolou s meraním teploty. Podľa počtu detí budú vytvorené skupiny, v ktorých bude zabezpečený vzájomný kontakt počas programu tábora a stravovania. Skupiny sa nebudú premiešavať.  Základným hygienickým opatrením bude dôrazné zaistenie pravidelného a správneho umývania rúk detí.  Povinnosť nosenia rúšok bude upravená podľa platných epidemiologických opatrení. Organizátori aktuálnu situáciu neustále monitorujú a flexibilne sa prispôsobia novým či zmeneným opatreniam.

Váš tím www.dennetabory.sk