Ekošerif opäť v táboroch!

Ekošerif opäť v táboroch!

Návšteva prírody sa stala pre nás všetkých v týchto dňoch vytúženým relaxom. Aj my v dennetabory.sk máme radi prírodu a chceme túto lásku k prírode odovzdať ďalej vašim deťom.  Keď sa budeme v prírode správať kultúrne, rozumne a nebudeme porušovať platné pravidlá, ako napríklad  odhadzovať odpadky, voziť sa po národnom parku na štvorkolkách, vytvárať divoké skládky, zakladať požiare, umývať auto v potoku či vypaľovať trávu, môžeme byť v prírode všetci a zároveň ju i chrániť. A preto v lete do našich vybraných táborov opäť prichádza Ekošerif!

Kto je Ekošerif?


Ekošerif je parťák, ktorý vaše ratolesti naučí čo znamená zero waste, teda znižovanie odpadu. Budeme sa hrať a objavovať princíp fungovania prírody. Prečo vzniká odpad a ako nás ovplyvňuje?  Ako zabrániť jeho vytváraniu a správať sa zodpovedne? Čo je to 5Z, prečo by sme sa mali starať o prírodu, chrániť zvieratká a vysádzať stromy? Spoločne sa pustíme do záchrany planéty, budeme znižovať odpad tvorivými hrami, experimentovať, vážiť, separovať a zabávať sa! Máme pripravené tipy a triky, ako vytvárať čo najmenej odpadu, nahliadneme aj do nášho domáceho kompostéra s dážďovkami a naučíme deti, aby odpad nevytvárali. Každé dieťa sa môže stať  Ekošerifom a malými krôčikmi dosiahnuť veľké veci!

My v dennetabory.sk si myslíme, že zvieratká treba chrániť, vodou zbytočne neplytvať a odpadky na zem nehádzať. Deťúrence v našich táboroch naučíme, že nepotrebujú každý deň novú hračku, nemusia púšťať vodu počas celého umývania zúbkov, nemusia mať desiatu každý deň v nových plastových vreckách a nemusia veľa ďalších vecí. Odpad sa snažíme nevytvárať. Ak už nejaký odpad v táboroch vznikne, napríklad z plastových a sklenených nádob od jogurtu, urobíme si z neho črepníky pre rastlinky, sklenené svietniky, čelenky pre indiánov a mnoho ďalších vecí, ktoré deťom ukážeme.

Kde môžu deti Ekošerifa v lete stretnúť?


Tento rok deti stretnú Ekošerifa a veľa nového sa s ním naučia v letných denných táboroch Bunkre odvahy, Smelé svište a Leto s kockami LEGO®.

 

A nezabudnite na to, že stále platí, OBJEDNAJTE TERAZ, ZAPLAŤTE POTOM! 


 

Veríme, že deti budú mať v lete nielen veľa nových zážitkov, ale aj dobrý pocit zo záchrany našej planéty. Veď odvážnych a skvelých Ekošerifov všetci potrebujeme!

 

Tešíme sa na vás!

Tím dennetabory.sk